pátek 23. prosince 2016

Za lepšími známkami a světem!

Totiž za lepším světem a pak až známkami... Samozřejmě. Nejsem si jistá, jestli to všichni studenti přispívající do školní aukce podporující sdružení Benediktus pochopili, ale tak jako tak mi tahle akcička v režii mých spolužaček přišla dost dobrá. 
S nápadem přišla spolužačka, jež se inspirovala na plese školy ve svém rodném městě, kde maturanti pořádali dražbu za účelem získat peníze na svůj maturitní ples. Ale jelikož my jsme čisté duše, jak prohlásil učitel fyziky, když se u vyhodnocování aukce zastavil, tak celý výtěžek poputuje hezky na charitu. 

Holky to vymyslely chytře. Oběhly všechny učitele s prosbou, aby do aukce věnovaly něco, co by si studenti mohli vydražit, aby je škola víc bavila. Proto se v aukci objevovaly věci jako: 

Budeme si hrát. /dějepis/

V této hodině nepromluvím ani slovo. /fyzika/

Udělám vám pravou anglickou snídani. /angličtina/

Pozvu vás na speciální kafe do kádinky. /zeměpis/

Ale také se nám naskytla šance vylepšit si známky. A buďme upřímní, pokud si člověk může vylepšit známky a ještě k tomu přispět na charitu, na peníze se moc nehledí. Aspoň myslím. Největší zájem byl proto o položky typu: 

Škrtnutí jedné špatné známky. /matika/

Zkoušení jedna nebo nic. /fyzika/

Odložení písemky na příště. /angličtina/

V této hodině se mohu učit na jiný předmět. /fyzika/

A mnoho mnoho dalších. Celkem se z aukce vybralo něco přes 5 000 Kč. Což je podle mě slušná částka a aspoň trochu pomůže tam, kde je třeba. A moje tři akční spolužačky mohou jít spát se skvělým pocitem z dobře odvedené práce. 


Life goal :D

Co takhle před Vánoci děláte vy? Díky za přečtení :)



Žádné komentáře:

Okomentovat