sobota 1. listopadu 2014

Na vzhledu nezáleží...

Čau lidi, 

asi vás zklamu, ale budu upřímná - na vzhledu SAKRA ZÁLEŽÍ. 
Já vím, já vím, je to všude - krása je uvnitř, nezáleží na tom, jak vypadáš, nemáme soudit podle vzhledu a bla bla bla, ale sorry - ne! Každý soudí člověka, kterého právě potkal podle vzhledu, i když se stokrát dušuje, že to nedělá (upřímně - ti, co se dušujou, jsou nejhorší). 
I já to dělám, i když bych si za to kolikrát nejraději nafackovala. Jenže každý, kdo jde po ulici a uvidí třeba holku v extra krátký sukni (a světě div se, zrovna ona si ji nemůže dovolit), jen tak sám pro sebe si řekne, že "být jí, tak..." a už tohle je souzení, které sice nikomu neublíží (když to neřeknete nahlas kamarádce stojící vedle vás, aby to ta holka slyšela - to je pěkně hnusný), ale i tak - soudíte podle vzhledu. 
Tohohle se zřejmě nikdy nezbavíme a možná je to dobře - vezměte si, jak by to na světě vypadalo, kdybychom všichni bezmezně věřili třeba každýmu týpkovi, co vypadá jako vrah - jako FAKT hodně (tímto se omlouvám všem týpkům, kteří vypadají jako vrah a stejně večer čtou dětem pohádky a masírujou manželce záda /což dělá i Dexter mimochodem/). 
Takže kdybychom všichni takovýmhle týpkům věřili (ale i těm co vypadají jako zloděj/podvodník/whatever - i v ženským rodu), tak bysme na to taky dřív nebo později dojeli, že ano. 
Na druhou stranu bysme ale určitě neměli odmítat komunikovat s lidmi, kteří se nám na první pohled nezdají (protože světe div se - většinou se v našich odhadech mýlíme) a zde pár příkladů, že soudit podle vzhledu je vážně hovadina: 


1. Susan Boyle
By byl docela setěr kdyby jí ani nenechali zpívat a ona šla někam, kde jo :D



2. "Modelka"
Aneb co dokáže Photoshop



3. Iva Pazderková
Důkaz, že není tak blbá, na jakou si hraje :D


 


4. Ošklivka Katka
Jo já vím, že je to seriál, ale stejnak :D



5. Nějakej chlap...? 
Já jsem se fakt snažila najít příklad nějakýho chlapa, co by odpovídal tomuhle tématu ale za boha mě žádnej nenapadl :D Tak jestli vás nějakej napadl, podělte se o tom v komentářích, děkuju :D

Takže závěr? Snažit se nesoudit lidi podle vzhledu (nemožný), nedat na první dojem a snažit se daného člověka poznat do hloubky, nikdy nevíte co v něm je (to zvládne většina rozumných lidí), a pečovat o sebe jak nejlépe to jde aby nás ta menší skupinka nerozumných lidí nepomlouvala za zády (což dělají stejně, buďme upřímní). 
Díky za váš čas a snad se vám článek líbil, budu ráda za každou odezvu.

Adios!


Žádné komentáře:

Okomentovat