sobota 8. listopadu 2014

Rodina je základ státu...?!

Čau lidi, 

divnej nadpis, vím, ale hned vysvětlím. 
Politika hýbe světem. Náš úžasnej prezident hýbe světem. A tohle všechno hýbe naší rodinou. 
Má máma má dvě sestry. Všechny tři jsou od sebe v rozmezí dvou let, takže by si měli být blízko jak názorově tak i vším ostatním (nevím přesně, co myslím tím vším ostatním, ale to přeskočíme). 
Říkejme jim třeba Amálie, Bětka a Cecílie. Jejich drahým polovičkám Antonín, Béďa a Cyril. 
A nyní si povíme něco o tom, jak myši utíkají do dír a psi se schovávají pod koberec, když se tohle double ABC sejde v jedný místnosti. 
Neděle odpoledne. Obývák mých prarodičů. Nikdy se mi tam nechce, ale vždycky se nakonec donutím, protože naše rodina je simply hilarous
Takže všichni sedí, povídaj si o tom, jak se mají (ne, že by to někoho z nich opravdu zajímalo), a pak to přijde. Ožehavé téma číslo jedna. Politika. 

Dějství první - mužská část tvořící A a B do sebe přestane cpát cokolicoležínastole a nervózně se na sebe podívají. Zřejmě se urychleně zvednou a půjdou někam opravovat auto/traktor/kolo/whatever (ačkoli nic z toho není rozbité a partner Béďa si pak bude na partnera Antonína celý večer stěžovat). 
Dějství druhé - Zbývají nám tedy všechny sestry plus Cyril, který se prostě musí cpát vždy a do všeho, tudíž si rodinou rozepři přeci nemůže nechat ujít. Sesterstvo ABC se po sobě nervózně podívá a z každého póru sestry Bětky čiší, že by se nejraději viděla u opravování naprosto funkční věci s partnery A a B. Nemůže ale přeci dopustit, aby se její sestry pozabíjely (ne, že by to někdy neměla chuť udělat sama). 
Dějství třetí - Zeman nebo Schwarzenberg. Dva roky staré téma a stále dokáže rozvířit vody. Áčko by pro jednoho dýchala, céčko by se pro druhýho posrala. Béčko si dává dlaně přes uši a její jediný dnešní cíl není pokopaná zahrádka, nýbrž přežití do večera. Céčkový partner sekunduje céčkové sestře a občas přidá nějakou moudrost, kterou psalinanetu.
Dějství čtvrté - Zeman mluví sprostě, dělá ostudu a mele sračky, Kája je the best. Bum. Tým C vyhrává a áčko proto vytahuje ožehavé téma číslo dvě. Náboženství.

Dějství první - Tým C začne citovat stránky z Bible a Bětka přemýšlí, jak to, že ta moucha, co leze po stropě, nespadne. Áčko prohlásí, že bůh neexistuje. 
Dějství druhé - Do malého disagreementu se přidá stvořitelka sesterstva ABC, že bůh teda rozhodně existuje, takže Cecílie má nad Amálií náhle vážnou převahu, načež to áčko vzdá. 
Dějství třetí - V tomto okamžiku přichází moje chvíle. Nechám céčko ještě párkrát přeříkat citáty z Bible, toho nejblbějšího se chytnu a začnu odpalovat svoje argumenty, abych proti duu double C zvítězila. Vyhrávám v okamžiku, kdy do pokoje přijde potomek dua double C a vypálí ze sebe pár peprných slov, za které by se styděl i dlaždič. Kdo ho to naučil? Jeho milovaná sestřenka, která se s jeho rodiči právě hádá o existenci čehokoli, co dle jejího přesvědčení neexistuje. 
Dějství čtvrté - Odcházím naprosto spokojená s hřejivým pocitem, že jsem svoje milované příbuzenstvo zase pěkně vydeptala, a také s natěšenou dušičkou na příští týden, kdy si s nimi klidně popovídám třeba o kvalitě českých filmů a seriálů...

Jen tak pro info je to totálně přehnaný, ale doufám že se vám to líbí :D Za každou odezvu díky předem

PS: V Boha věřím, jen jsem prostě totální provokatér. :D



Adios!

Žádné komentáře:

Okomentovat