sobota 27. prosince 2014

Ricinový olej

Čau lidi, 

dneska se budu zaobírat úžasnou věcí, kterou podle mého názoru na zem poslali sami andělé. Protože milí zlatí - ricinový olej je něco, bez čeho se žádná žena v dnešní době prostě nemůže obejít, ani kdyby stokrát chtěla. Chcete vědět více? Pokračujte ve čtení...
Ne, nefunguje jako nápoj lásky, ani po něm nejste neviditelní, ale víte co? MÁTE PO NĚM DOKONALÝ OBOČÍ. 
Nevěříte? Tak prostě věřte. 
Doporučila mi ho kamarádka asi před rokem, protože ty chmýříčka, co měla nad očima se začaly nějak podezřele rozrůstat do dokonalého tvaru a mě se ujalo podezření. Moje obočí totiž v té době také nevypadalo dvakrát vábně (tužka na obočí je další věc, jejíž vynálezce by měl dostat svatozář) a ona mě poslala do lékárny pro tohle zázračné mazání (nebrat doslova, je to spíš takový ňáký tekutý). 
Už si přesně nepamatuju tu cenu, ale myslím, že za deseti gramovou flaštičku to bylo nějakých třicet korun, což se může zdát dost, ale vzhledem k tomu, že do toho každý večer pouze namočíte vatovou tyčinku a přetřete si obočí nebo řasy (druhé využití, dostanu se k tomu), tak se to docela vyplatí, protože to vydrží hodně dlouho. 
Co se pak těch praktických věcí týče - nesmrdí to, nelepí to, nepálí to (ani oči, když to máte na řasách). Je to prostě taková vodička, po které vám chloupky začnou víc růst, takže obočí i řasy jsou hustší a jejich kvalita se také zvýší. 
Takže to už máme dvě využití. Další věc jsou vlasy. To se tak nějak nabízí, že když je ten olej dobrej na chloupky, bude dobrej i na vlasy. Pravdou ale je, že jsem to nezkoušela, protože bych si asi musela koupit větší množství než 10g a to jsem neudělala. Každopádně, kdybyste to chtěli zkoušet, volila bych postup jako u jakéhokoli jiného olejového zábalu. Mokré vlasy, do nich olej, zabalit do igelitu, pak ručník, deset až patnáct minut nechat působit, pak smýt pečujícím šampónem a nakonec kondicionér. Opakovat tak často, jak se vám chce a jak vám vyjdou prachy, ale vidět by to mělo být už po prvním použití. 
Takže to máme vlasy, řasy, obočí, co dál je u nás dost problematické? No přeci pleť!
Jestli máte suchou pokožku, která se loupe (a nemusí to být jen na obličeji, třeba i ruce, kolena), není nad to si suchá místa pravidelně potírat tímto zázrakem. Fakt funguje, doporučuju. 
And last, but not least...
Myslím, že v našem věku nás hodně lidí štve (ne jenom v našem actually, vždycky se najde nějakej idiot). A to tak, že hodně. Třeba mě některý lidi štvou do tý míry, že mám občas chuť jim provést takovou malou čertovinku...
Asi se ptáte, co s tím má ricinový olej společnýho. Teoreticky nic... Prakticky funguje i jako projímadlo... (ale jen v malých dávkách, vnitřně je to fakt docela nebezpečný → ricinový olej).

Tak, doufám, že se vám můj článek líbil a... nemáte zač ;)



Adios!:)

3 komentáře:

  1. Veľmi dobrý článok :) úplne si ma nalákala na to to vyskúšať :D

    www.kristinasbubble.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. http://korytna.blogspot.sk/2014/12/novorocna-giveaway.html pozývam ťa na moju prebiehajúcu giveaway :) Inak veľmi dobrý článok :)

    OdpovědětVymazat
  3. K: Diky, urcite vyzkousej :D
    A: Diky :)
    CTG

    OdpovědětVymazat