sobota 30. dubna 2016

Být celebritou: sen, nebo noční můra?

Někteří lidé si přejí být slavní po celém světě. Slavní lidé mají bezproblémový život, tak proč jim nezávidět? Když se ale nad tímto tématem zamyslíte, zjistíte, že všechno není tak černobílé, jak vám to může připadat. Je show-business vážně tak perfektní, jaký se zdá být? Nebo slavní lidé pouze schovávají své problémy za Hollywoodské úsměvy? 

Život celebrity musí být opravdu úžasný. Všichni vás znají a chtějí se s vámi kamarádit. Můžete si koupit cokoli chcete a jet na jakékoli místo, které vás zrovna napadne, v jakoukoli chvíli. Nemusíte se zabývat myšlenkami jako pravidelná pracovní docházka, nebo měsíční účty. Navíc můžete pomoci těm, co to potřebují, díky vašemu tučnému kontu. Podpora charit, návštěvy nemocnic, nebo posílání léků do rozvojových oblastí je pravidlo, které by měl dodržovat každý člověk, který na to má prostředky. Díky svému postavení přeci může změnit svět na lepší místo. 

Na druhou stranu jsou slavní lidé každý den vystaveni velkému tlaku. Otravní novináři dostávají vysoké prémie za to, že je celé dny pronásledují a podaří se jim vyfotit momentku, která není vyloženě lichotivá. Celebrity musí vypadat perfektně každou vteřinu svého času a stále se usmívat, což nemusí být vždy tak jednoduché. Krom toho, někteří nadšení fanoušci se mohou změnit v nebezpečné stalkery, kteří to na rozdíl od novinářů mohou myslet dobře, ale ve výsledku můžou způsobit ještě víc škody a nepříjemných momentů. A nakonec, když vás všichni znají, všichni také mají potřebu komentovat vaše životní rozhodnutí a přešlapy, psát vám svoje rady na všechny sociální sítě a nebo vás jimi častovat přímo osobně, když mají to štěstí se s vámi potkat. 

Pořád máte pocit, že celebrity mají život bez mráčků? Mají to mnohdy ještě těžší, než my, obyčejní smrtelníci. A proto když se to vezme kolem a kolem, myslím si, že být známou osobou vede k velmi zajímavým možnostem, ale na druhou stranu člověk musí mít velice silnou osobnost a sebevědomí, aby všudypřítomný tlak byl vůbec schopný zvládnout. 

Díky za přečtení. Jaký máte názor vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat