neděle 17. července 2016

Lidi, jste úplně blbí?

Nedávno jsem měla se svou starší sestrou menší roztržku ohledně zákona schvalujícího homosexuálním párům osvojit si dítě druhého partnera. Byla proti a naše následující konverzace se nesla ve stylu:
"Jsi blbá?"
"Ty jsi blbá?"
"Ne, ty jsi blbá!"
A pak se Českem rozkřikla zpráva o výroku jisté poslankyně, tak mě napadlo...
To jsou všichni lidi úplně blbí?


Obecně jsem zastáncem životní filozofie žij a nech žít, takže zejména události posledních dnů jdou naprosto mimo úroveň mého chápání a stejně jsou na tom i otázky osvojení dětí, či dokonce jejich adopce homosexuálními páry. 

Přemýšlela jsem, co takové malé dítě vlastně potřebuje. Vzduch, teplo, jídlo a... lásku. Pak jsem se zamyslela, kdo tyhle čtyři základní potřeby může tomu dítěti zařídit. Pravda je taková, že všichni. Babička s dědečkem, tety, strejdové, starší sourozenci, a v první řadě pochopitelně rodiče. Nikde ale nevidím ani náznak toho, že jeden z rodičů musí být nutně muž a druhý nutně žena. Jasně, nastávají řeči o mateřské a otcovské lásce, které se vzájemně doplňují, ale v dnešní době emancipace, kdy muži beze studu chodí na otcovské dovolené a ženy doma dokážou zastat všechny "mužské" práce (což už dělají léta, ale pšt, jsou to křehké bytosti), se mi tyhle argumenty zdají být poněkud mimo mísu. 

Krom toho existují tisíce rodin, ve kterých to navzdory "klasickému" stylu otec x matka prostě nefunguje. Hádky na denním programu, fyzické nebo psychické násilí, nebo jiné problémy podle mého úsudku ublíží dítěti víc, než když ho ráno vypravuje do školy máma číslo jedna a odpoledne ho z kroužku vyzvedne máma číslo dvě. A časté argumenty, že to od nich dítě "chytne", nebo se to od nich "naučí", snad ani nikdo rozumně uvažující nemůže brát v potaz. Ta stanoviska jsou zkrátka tak hloupá, že se stydím za všechny lidi, kteří něco takového z pusy vůbec vypustí. 

Jediný problém vidím v dětech těchto lidí. Protože ne homosexualita, ale omezené názory a homofobie se dají od rodičů "chytit" a "naučit" a protože je hloupost starší než sám svět, nemůžeme bohužel dětem homosexuálních párů zaručit, že je budou všichni přijímat tak, jak si zaslouží - ÚPLNĚ NORMÁLNĚ
Já ale stále naivně doufám, že jednou lidi konečně přestanou koukat na to, jak ostatní vypadají, co mají na sobě, odkud pocházejí a jaké mají doma zázemí, ale začnou koukat na jejich chování a činy. A pak bude na světě fajn... 

Co takhle radši vyřešit hladomor v Africe, což?

Jaký názor na tuto problematiku máte vy? Díky za přečtení :)

4 komentáře:

  1. Nádherný článok... kiež by bolo viac ľudí ako ty. S podobnými debilnými názormi sa stretávam denne a poviem ti pravdu, nerozumiem tomu... Homosexualita je úplne normálne, len niektorí to ešte nepochopili...


    Lifestyle & beauty by Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. Ve všem s tebou Souhlasím :) Myslím si že v rodině s homosexuálními rodiči se může mít dítě často daleko líp než v "normální" rodině kde jsou rodiči muž a žena. Jediný problém vidím v tom že děti nemají prostě mužský a ženský vzor - ale ten můžou najít v nějakém strejdovi/tetě, prarodičích nebo mimo rodinu .. takže proč má někdo něco proti adopci homosexuálními páry vážně nechápu ..

    OdpovědětVymazat
  3. Také souhlasím, jenže dnešní společnost a doba jsou natolik zkažené, že dítě s rodiči muž a muž nebo žena a žena to stejně bude mít těžké ve společnosti naivních pubertálních a rozmazlených fracků či netolerantních dospělých a mohla bych pokračovat dále. Ale dobře sepsaný článek :)

    OdpovědětVymazat
  4. článek je vážně sepsaný na jedničku, chválím! Souhlasím s tebou i s vámi, zde komentujícími. Na světě je spousta normálních lidí, kteří různou lidskou orientaci berou úplně v pořádku, ale samozřejmě tu jsou i ti, kteří to jednoduše zkousnout nedokáží. Nemůžeme tyto lidi hned odsoudit, je jim přirozené, že jim to nepřijde v pořádku jako přijde lidem s jinou orientací v pořádku to, že je přitahují muži, ženy nebo obojí. Samozřejmě je to neomlouvá z toho, že někteří tyto osoby ponižují. Ale je potřeba se na to kouknout i z jiného pohledu, třeba z toho, jak už tady napsala jedna slečna, že ve většině případů jim takto nadávají 'rozmazlení frackové', ale ti frackové za to nemohou, jsou v tom vychováni a to je jejich přirozenost, rodiče jim v podstatě nutí, aby byli takoví, takže děcko vlastně nemá na výběr a pak se najde někdo, kdo takhle dítě nazve a co si o tom má pak to dítě myslet, když je mu třeba teprve 9-10 let? Nemá ještě svůj vlastní názor/pohled na svět?


    Prosila bych o zkouknutí mého blogu, zažíváme spolu takový menší nový začátek a byly bysme velmi rádi, kdybyste si na nás udělali trochu času. Děkujeme <3
    http://mujzivotvpismenech.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat