středa 17. června 2015

Jak jsem málem umřela a pak si podepsala rozsudek smrti

"Umřu. Ne počkat, neumřu. No ty kráso, já ráno vstávám a nejsem unavená! To chození do postele před půlnocí bych mohla praktikovat častěji," pomyslím si, když se spokojeně vyhrabu z postele, ale dobrá nálada mě přejde, když se uvidím v zrcadle. 
Ok, možná neumřu, ale jako mrtvá každopádně vypadám.

"Takže když to jde od bodu S k bodu A je to záporný, a když obráceně, tak je to kladný?" ujistím se ještě jednou o největší záhadě matematiky zvaná stejnolehlost. V podstatě by mi byla celá úplně ukradená, kdybychom na to hned následující hodinu nepsali.
"Ne, obráceně!" je mi už poněkolikáté vysvětleno a já si povzdechnu. 
"Ok a když je číslo menší než jedna, tak se obraz zmenšuje, že jo?" zeptám se znovu, ale přitom narazím na příklad, kde je to přesně naopak. 
"Jo."
"A co je to tady?!" chytnu se za hlavu. 
"No tady je to číslo ale větší než jedna!"
"Vždyť je tam MÍNUS DVA A PŮL!" hodím sebou na lavici a mám chuť si o ní rozmlátit hlavu. Stopro umřu. 

"Nemůžu dejchat," prohodím jen tak mimochodem v hodině fyziky a kamarádka se na mě zděšeně podívá. 
"A jak ti mám pomoct?!" 
"Nijak, jen nemůžu dejchat, až sebou švihnu, budeš vědět proč," odpovím jí jen a za pomocí inhalátoru se snažím svůj začínající astmatický záchvat aspoň trochu zpacifikovat. Tak dneska na tělocvik asi nepůjdu...

"Hele! Jsem mrtvá!" uvědomím si, když v Dobyvateli odpovím další otázku špatně a můj soupeř mi rozbije poslední věžičku. Mezitím jen tak mimoděk vytáhnu Ventolin a dostanu do sebe další dávku. Bezva - jsem blbá a navíc k tomu ani neumím dejchat. 

"Tý dam, tadadydam, tatadatydytytam, tatadadam," zní mi znělka ze Sama doma pořád dokola v hlavě a já nemám nejmenší šanci se soustředit na dějepis. Nejradši bych si ustřelila hlavu!!!

 Nepiš to, napiš zprávu, ZPRÁVU, ZPRÁÁÁVU!!! Řvu na svoje nezodpovědný já v hodině slohu, aby si vybralo ten nejlehčí publicistický styl, ale ono si dál tvrdohlavě píše reportáž. Vyjde mu z toho něco mezi vypravováním a popisem, ale to mu nezabrání dílo přepsat na čisto a odevzdat učitelce. Právě jsem si podepsala rozsudek smrti, jedničku na vysvědčení fakt mít nebudu...


Ok, možná jsem blbá a neumím dejchat, ale na lenochoda fakt nemám :'DD

Snad vás můj dnešní den aspoň trochu zaujal a děkuji za přečtení :) Napište do komentářů nějaký váš vtipný zážitek 

Žádné komentáře:

Okomentovat