neděle 25. října 2015

The New Broken Scene

CD plné úžasných písní s hlubokými texty a každá z nich má někde ve světě street art s postavou charakterizující právě její slova. A tohle všechno dohromady tvoří The New Broken Scene.

Tenhle výraz vymysleli autoři alba, skupina 5SOS a reprezentuje NÁS. Dospívající, nejistí svou budoucností, mnohdy trpící depresí nebo úzkostmi, na které je vyvíjen tlak ze strany společnosti, školy a mnohdy bohužel i rodiny. Tohle všechno tihle talentovaní muzikanti chápou, a proto svůj vliv na dnešní společnost využívají tím nejlepším způsobem - pomáhají ostatním.

Hudba léčí, to je všeobecně známý fakt. A co dělá hudba, jejíž text přesně vystihuje vaše pocity od toho, že máte frustrací chuť rozmlátit všechno v nejbližším okolí až po to, že se schoulíte do koutku a hrajete si na mimino? Taková hudba podle mě nejen léčí, ale taky říká, že v tom nejste sami. Je nás tu víc, co nejsou tak úplně v pohodě a bude to dobrý.

Album Sounds Good Feels Good má devatenáct písniček a já jsem si naprosto jistá, že většina z nich má na některé lidi efekt výše popsaný. Třeba nějaká holka, co si není tak úplně jistá svou budoucnosti po poslechnutí alba získala aspoň náznak směru, kterým by se měla vydat. Nebo nějaký kluk, jehož rodina ho tak úplně nechápe, konečně našel naději, že by se věci snad mohli obrátit k lepšímu. 

A všechno bude vážně lepší. Možná to teď stojí za nic, ale fakt, že vznikla skupina lidí, kteří vám dávají najevo, že v tom nejste sami a v jejímž čele stojí vycházející kapela rockové hudby, je toho důkazem.


Od 1:40 mluví o vzniku alba a o všech důležitých věcech, co za tím stály

A konečně - CD si můžete poslechnout tady, doporučuju k tomu zapnout tuhle stránku -analyzuje texty.

PS: Jako první si pusťte Jet Black Heart - důkaz, že písnička může bejt tak dobrá, že máte chuť mlátit hlavou do zdi. (Do tý fáze jsem se ještě nedostala, ale často na ni myslím.)

Děkuji za přečtení a dejte tomuhle CD šanci. Jestli to potřebujete, určitě vám pomůže a jestli ne, aspoň si poslechnete zatraceně dobrou muziku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat